Preskoči na sadržaj

Općenite novosti

Potpisani ugovori za početak izvođenja radova uspostave RCK u zgradi „Oružane“ u Karlovcu


Potpisani ugovori za početak izvođenja radova uspostave RCK u zgradi „Oružane“ u Karlovcu

U dvorani Ureda županice Karlovačke županije, dana 22.  veljače 2022. godine održano je svečano potpisivanje Okvirnog sporazuma i 4 pojedinačna Ugovora o javnoj nabavi rekonstrukcije objekta „Oružana“ za potrebe uspostavljanja Regionalnog centra kompetentnosti.

Nazočnima su se uvodno obratili zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić.  Nakon uvodnih pozdrava s predstavnikom izvođača radova Texo Molior Okvirni sporazum je potpisala županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, dok su Ugovore potpisali ravnatelj Trgovačko-ugostiteljske škole Damir Pleša, ravnatelji Tehničke škole Karlovac Ivan Janković te dekan Veleučilišta u Karlovcu Ivan Štedul.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 36 milijuna kuna s PDV-om, a aktivnosti će se provesti u sklopu 3 RCK projekta i to projekata "MREŽA KOM5ENTNOSTI" (KK.09.1.3.01.0005), "RCK - STRuKA" i "RCK - KaRijERA"

U sklopu projekta „MREŽA KOM5ENTNOSTI“ u prizemlju objekta bit će izgrađen i opremljen prostor namijenjen obrazovanju u podsektoru turizma i ugostiteljstva bruto površine 1135,45 m² u kojem će biti smještena Trgovačko-ugostiteljska škola iz Karlovca u sedam specijaliziranih nastavnih kabineta podijeljena po praktikumima: 1. poduzetništvo u turizmu, 2. suvenirnica, 3. delikatese, 4. slastice, 5. turistički informativni centar, 6. kušaonica, 7. restoran.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", temeljem poziva za dodjelu bespovratnih sredstava "Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja".