Preskoči na sadržaj

Ugostiteljska škola Opatija

Održana edukacija na temu "Pristupačnost za osobe s invaliditetom"


Održana edukacija na temu "Pristupačnost za osobe s invaliditetom"

Dana 26. listopada 2022. u Karlovcu u prostorima Aquatika-slatkovodni akvariji održana je druga po redu edukacija za provedbu horizontalnih politika na temu „Pristupačnost za osobe s invaliditetom“ u sklopu projekta „MREŽA KOM5ENTNOSTI“.

Edukacija je bila podijeljena u dva dijela. Prvi dio edukacije bio je vezan uz Zakonodavni okvir dok je u drugom djelu programa bilo govora o temama  vezanim za jednake mogućnosti za osobe s invaliditetom te inkluziju istih u život zajednice i društva u cjelini. Zadnji dio edukacije kao dio primjera dobre prakse bilo je predstavljanje brončane paraolimpijke i osvajačice brončane medalje iz Atene 2004. godine Jelene Vuković, koja je prisutne upoznala sa svojom pričom te primjerim prakse iz svakodnevnog života osobe s invaliditetom.

Cilj edukacije je podizanje svijesti o nužnosti poštivanja načela ravnopravnosti osoba s invaliditetom i osoba smanjene pokretljivosti, uključenjem istih u procese obrazovanja i zapošljavanja, jačanje sposobnosti za prepoznavanjem diskriminacije osoba s invaliditetom te informiranje o primjeni modela i načina razumne prilagodbe za ravnopravni pristup uslugama i sadržajima odgojno-obrazovnih institucija.

Na edukaciji su sudjelovali partneri i suradnici na projektu.